Prijsbepaling: Wanneer je nog niet krijgt wat je verdient

Prijsbepaling voor coaches en therapeuten - Wanneer je nog niet krijgt wat je verdientAls er iets is dat de coaches en therapeuten met elkaar gemeen hebben, is het wel dat ze een laag uurtarief hebben in verhouding met wat ze doen. In veel gevallen wordt er ronduit slecht verdiend en zijn er maar weinig die rond kunnen komen van hun praktijk. De waarde die jij levert, zie je meestal niet terug in je portemonnee. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dat heeft niets te maken met hoe jouw diensten door jouw cliënten gewaardeerd worden.

Wij krijgen regelmatig de vraag “wat kan ik vragen voor mijn dienst(en)”. Natuurlijk geven wij advies en een indicatie, maar noemen geen prijs. Want wat je vraagt, wat je verdient en wat je krijgt, kan heel uiteenlopend zijn. Voor dat ik hier verder op in ga, doe je er goed aan deze vragen eerst voor jezelf te beantwoorden. Het aantal ja’s geeft je een indicatie dat er werk aan de winkel is.

VRAGENLIJST

  1. Vind jij het lastig om je tarief vast te bepalen?
  2. Wil je meer verdienen, maar op het moment dat jij je tarief verhoogt, denk je al snel “dat kunnen ze vast niet betalen”?
  3. Werk jij voornamelijk op basis van uurtje factuurtje?
  4. Twijfel je of je het nog waar kunt maken wanneer je hogere prijzen vraagt voor jouw expertise?
  5. Werk je steevast aan je deskundigheidsbevordering en nog denk je dat je niet goed genoeg bent?
  6. Frustreert het je dat con-collega’s die veel minder goed werk verrichten toch succesvoller zijn en meer verdienen?
  7. Denk je dat potentiële cliënten wegblijven als jouw dienst niet vergoed wordt door zorgverzekeraar?

Je bent meer waard dan je denkt.
Als je meer ja’s dan nee’s hebt, kun je er 100% zeker van zijn dat je te maken hebt met een belemmerende overtuiging op het gebied van wat jouw toegevoegde waarde is op het gebied van geld verdienen. Als dat het geval is, kun je nog zoveel nascholing doe, maar je zal niet meer verdienen voordat dit is getransformeerd. Je bent meer waard en je biedt jouw cliënten veel meer dan je nu waarschijnlijk vermoedt, maar die belemmeringen beïnvloeden het succes van jouw praktijk.

Makkelijker geld verdienen met je praktijk“Geld verdienen is hard werken”
Ook is er een collectieve overtuiging, waarschijnlijk wereldwijd, dat je niet je geld kunt verdienen met je passie of iets wat je super leuk vindt om te doen. Kijk maar eens naar creatievelingen: kunstenaars, fotografen, dichters, dansers, schrijvers etc. De meeste kunnen niet of nauwelijks een droge boterham verdienen en moeten er een baan bij zoeken. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het kan ook anders.

Ik had bijvoorbeeld een paar overtuigingen zoals ‘ik kan alleen geld verdienen door heel hard te werken’. Maar ook, ‘ik kan nooit geld verdienen door te doen wat ik echt leuk vind’. Dit was mijn realiteit totdat ik met een super EFT coach in aanraking kwam. Hij hielp mij dit te transformeren.

Gratis inspiratieworkshop promotie van je praktijk
Wij geven meerdere keren per jaar de gratis inspiratieworkshop promotie van je Praktijk, waarin je met andere ogen gaat kijken naar de dienst die jij levert. Als jij op een andere manier kijkt naar wat jij voor je cliënten doet, gaan jouw ogen echt open.  Je verkoopt immers een nieuw toekomstperspectief en niet je coaching of therapie.

Training de 7 bouwstenen voor een bloeiende praktijk
met als motto “Do the work that you love and get paid for what you’re worth”. Kijk hier voor actuele data en het lesprogramma.

Beperkende overtuigingen
Wil je werken aan je overtuigingen kom dan naar de gratis EFT dag – Exploring Endless Possibilities