Ik heb een hekel aan marketing, maar ik wil wel meer clienten!

Helemaal in de beroepsgroep van coaches, therapeuten, hulpverleners, healers ook wel de softe hoek genoemd, is marketing een taboe. Er is nog steeds een soort ongeschreven regel “Als ik maar goed genoeg ben, komen de cliënten vanzelf”.

Ik heb een hekel aan marketingEn dus als je niet genoeg klanten hebt, ben je niet goed genoeg in je werk. Dus doe je maar weer een vervolgstudie om beter te worden, nieuwe vaardigheden aan te leren. Stel nou dat dit een waarheid is die je onbewust hebt overgenomen, maar helemaal niet waar is?

Kan het zijn dat je allang goed genoeg ben in jouw werk? Dat je allang een goede coach of therapeut bent, alleen de verkeerde conclusie hebt getrokken? Als een loodgieter niet online vindbaar is, geen busje heeft met zijn naam erop en geen bord in de tuin heeft, hoe makkelijk denk je dan dat hij gevonden wordt door mensen die een loodgieter nodig hebben? Als alleen zijn familie, vrienden en buren weten dat hij loodgieter is, hoe hard denk je dan dat zijn bedrijf groeit?

De reden dat jouw praktijk nog niet loopt zoals jij zou willen, kan ook te maken hebben met het feit dat je nooit geleerd hebt te denken als ondernemer. Als je een eigen praktijk start, maakt je dat ook automatisch een ondernemer. Maar dat wil niet zeggen dat je kunt ondernemen. Gelukkig kun je dat gewoon leren. Het gaat waarschijnlijk tegen je principes in om jezelf te promoten. Waarschijnlijk dacht je ook dat de mond-tot-mond-reclame vanzelf wel van de grond zou komen.

We hoeven je niet te vertellen wat de gevolgen zijn als je een overtuiging hebt dat je nog niet goed genoeg bent. Wat dat betekent voor het aantrekken van meer klanten, meer succes. Als je succesvoller wilt zijn, wat dat ook voor jou betekent, moet je zowel je bewuste als onderbewuste overtuigingen liefdevol aanpakken en minder weerstand krijgen tegen marketing.

Als jouw weerstand tegen marketing minder wordt, word je succesvoller en kan je dus meer mensen helpen. Dan kun je ook de mensen die al op zoek zijn naar een coach zoals jij met al jouw kwaliteiten helpen. Je kunt je kennis delen, mensen inspireren, helpen met het zetten van de stapjes zodat ze hun ideale leven kunnen leven. Als dat is wat je kunt bereiken met marketing, is het dan echt zo erg?

Als je de uitdaging aan wilt gaat en met je coaching of therapie meer mensen wilt begeleiden en meer voldoening wilt halen uit je werk, kijk dan eens bij de 2 daagse training Business Boost speciaal voor coaches en therapeuten zoals jij. Tijdens deze dagen

  • Zet een stevig fundament neer voor je praktijk
  • Ontdek je de essentie van jou als coach en
  • Ontwikkel je een gratis product zodat je niet jezelf hoeft te verkopen maar jouw product jou verkoopt.